Als u iets wilt ondernemen is er van alles mogelijk! Op het terrein van Les Echaloux zelf hebben wij natuurlijk ons zwembad, waar je heerlijk een frisse duik kunt nemen, de feestzaal waar je allerlei spelletjes kunt doen als: tafeltennis (je kunt het beste een eigen badje meenemen), poolen, darten, sjoelen enz. en natuurlijk de bibliotheek op de eerste verdieping van het woonhuis, waar je heerlijk tot rust kan komen met een goed boek.

 

Voor verschillende activiteiten moet je natuurlijk het terrein verlaten, zoals bijv. voor het tennissen.

 

 

U heeft beschikking over 3 tennisbanen op vier minuten afstand van ons huis verwijderd. Deze zijn bijna altijd beschikbaar. Bij de tennisbaan is een trimbaan uitgezet waar je heerlijk langs de rivier kunt joggen.

We hebben ook uitgebreide wandelkaarten, de routes zijn goed zichtbaar uitgezet. Er is voor ieder wat wils; met hoogteverschil of zonder, bebouwde kom of niet, open veld of bossen, als je iets kunt doen in de Allier is het wandelen!

Er zijn bijna ieder weekend een aantal brocantes in de omgeving. Deze Franse rommelmarktjes zijn

 

ideaal als je iets rommeligs zoekt. Van middeleeuws vingerhoedje tot landbouwwerktuigen uit de franse revolutie kun je hier vinden.

Wij hebben een schema waar alle brocantes met datum en plaats vermeldt staan. Ook de documentatie over kastelen en ruïnes hebben wij overzichtelijk in mappen ondergebracht. Dus voor de liefhebber genoeg ouwe stenen te besnuffelen.

 

Golfen: Voor de golfers onder ons is er op 8 km afstand een mooie 9-hole. Er zijn ook nog twee 18-hole banen, waarvan één, met bosbaan, 15 km richting Gannat ligt. En de ander 20 km richting Vichy.

 

Om ons heen stromen drie rivieren; de Sioule, de Bouble en de Allier. Dus voldoende water voor vliegvissen, kanoën en zwemmen.

Er zijn verschillende gradaties van kanovaren dus ook met wat kleinere kinderen is het mogelijk om een iets mindere spannende tocht te nemen en dan lekker te varen en misschien onderweg rustig te picknicken. Aan de oevers van deze rivieren maakt u een grote kans dat u bijzondere vogels spot, die in Nederland zeldzaam of zelfs uitgestorven zijn, zoals; de IJsvogel, de Witte Reiger en de Griel.

 

Op drie kwartier afstand is er een klimparadijs waar je vrij door de bomen slingert. Ook hier is er aan de kleintjes gedacht. Verschillende parcourtjes maken het voor iedereen een echt klimavontuur.

Copyright 2014 Dustin | All Rights Reserved | Powered by Muse